Personal

Förändringsagenter på PEAK

Burlövs kommun och Arbetsförmedlingen ansökte om Finsam-medel för att rekrytera unga förändringsagenter till PEAK.
Välkomna våra förändringsagenter Rezen och Kieran!
De kommer att arbeta med ungas delaktighet, aktiviteter, marknadsföring och uppsök av ungdomar som varken arbetar eller studerar.

 

Rezen Yzden
Rezen

“Åh, nej inte ännu en arbetsförmedling! tänkte vi först när vi blev presenterade för ungdomsprojektet PEAK.

Men denna bild ändras snabbt för oss två när vi märkte att man blev sedd. Det var ett ställe där man kunde prata om idéer, mål och drömmar. PEAK’s personal stöttade var och en efter personens behov. Behövde man hjälp med ett CV hjälpte de med det, behövde man bara prata ut fanns de där för en. Man kunde prata om viktiga saker i livet som tex jobb eller utbildning utan att det ska behöva vara så formellt. Man känner sig trygg på PEAK helt enkelt.

Vi vet hur svårt det kan vara som ungdom att veta vad man ska göra och hur man ska gå tillväga kommer man till PEAK så stöttar de en hela vägen ut.

Idag jobbar vi som förändringsagenter på PEAK. Vilket innebär att vi är två ungdomar som ska se till att vi på PEAK skapar en riktig skillnad. Vi ska marknadsföra och komma i kontakt med ungdomar som inte hört talas om projektet. Vi vet hur det är att vara ungdom i Burlövs kommun och vad det är som driver ungdomarna. En av de största anledningarna till att vi tog det här jobbet är just för att hjälpa andra ungdomar att komma i kontakt med PEAK som senare kan få det stöd de behöver och nå sina mål i livet. Vi tar tacksamt emot förslag och synpunkter på hur vi kan bli ännu bättre. Vi tror på ungdomarna och vi tror på PEAK. Tillsammans kan vi uppnå mycket.”

 

Kieran Tubbs
Kieran

“Hela mitt liv har jag velat hjälpa människor. Det här jobbet kräver att jag kommer i kontakt med ungdomar på många olika sätt, hjälper dem att komma in på PEAK, och leder dem till att hitta en bättre själv. Men jag är inte bara en del av ett team, som stöttar andra. Jag lär och upptäcker mer om mig själv. Jag har alltid känt att vi alla är begåvade, unika och har drömmar om att bli något fantastiskt. Nu har jag den möjlighet där jag kan hjälpa fler ungdomar att komma ett steg närmare sina mål, och kanske till och med mig själv.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 + arton =